De eerste woordjes en de vele streken

Onze kleine Dirk is heerlijk op dreef. Hij brabbelt al heel lang, zingt allerlei liedjes mee, maar echt veel woordjes niet. Lang tijd konden we de woordjes op 2 handen tellen. Echter, en gelukkig maar, komen er steeds meer woordjes bij die hij zelf uitspreekt. Bijvoorbeeld tet voorbed, tein voor trein, ruit voor fruit en ogel voor vogel. Veel vaker zegt hij ‘tractor’. vooral tegen de echte tractors en dan kijkt hij zijn ogen uit. Zo leuk om te zien hoe hij bij het hek staat te kijk hoe de boer het land bewerkt en hij zijn ogen uitkijkt. Ook youtube filmpjes met tractoren vindt hij super. De woordjes worden soms al kleine zinnetjes zoals ‘doei doei tet’  of dada papa. Dirk weet zich wel kenbaar te maken, ook als hij zijn zin niet krijgt. Het liefst is hij buiten, lekker aanrommelen in de zandbak, kijken naar de tractor of schommelen in de nieuwe schommel (nestschommel) waar hij zelfs in slaap was gevallen. 

Manon wordt echt een grote meid. Inmiddels fietst ze af en toe zelf naar school, vooral op vrijdag als zij alleen nog in de middag naar school moet. Dat gaat goed, en is ook een welkome uitstap voor haar zodat ze nog alert blijft als ze moet oversteken. het paardrijden bij manege Hezelaar vindt ze geweldig. Ze doet het ook echt goed en is serieus bezig. zelf schoonmaken van de hokken en het borstelen van de paarden doet ze met liefde en plezier. 

Liselot is druk bezig te oefenen voor de clubkampioenschappen van Tabitta. Die zal op 16 juni plaatsvinden. Ze mag met groepje van Jong Talent meedoen. Het zal pittig worden, maar we zeggen altijd; als je het leuk vindt en je doet je best wordt het een topdag. Op school gaat het prima. vorige week dinsdag mochten we weer in de klas kijken naar alle mooie werkjes. Liselot had een paar prachtige werkjes gemaakt en Manon schriften vol geschreven en gerekend. Dirk ondertussen bij het Duplo-gebeuren in de huishoek. 

Hieronder nog een foto van mijn uitstapje naar ‘ t Dommeltje in Gemonde met bestuur en Leiding van Tabitta, en de kids in speeltuin het Kwekkeltje tijdens het pinksterweekend. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *