Lekker weekend

Jippie! Het is weer weekend.
Wilma heeft gisteren een goeie dag gehad met Dirk, zegt ze zelf. Hij heeft een (voor hem doen) flinke dut gedaan overdag.

Na de broccoli aardappelen en kippenbouten, bleef oma nog gezellig hangen en hielp ze Manon. Want we hadden weer eens de doos Rummicub tevoorschijn gehaald. Ondertussen was Judith Liselot aan het helpen met haar verlanglijstje voor Sinterklaas. Na een potje Regenwormen was het tijd om naar bed te gaan.

Zaterdag is het namelijk weer noodgedwongen vaak de auto in. Ritje turnen, ritje winkel. De fiets is ook niet echt een optie overigens, gezien zowel de afstanden als het onvoorspelbare herfstweer. Gelukkig was het toch nog grotendeels heerlijk zonnig vandaag. De nodige klussen die we op ons zaterdag lijstje hadden staan zijn daardoor ook afgewerkt. 

Ik had veel langer nodig bij de Jumbo vandaag als andere dagen: wel anderhalf uur. Maar ik wil dit weekend mijn gezin eens verwennen met anders dan anders op tafel. Zo kwam het dat ik later in de middag een kippensoep stond te maken. En ondanks de nieuwe smaken die erin zaten, hebben de meiden er toch er goed van gegeten.

Dat gold overigens ook voor de Mexicaanse schotel later die avond. De saus was best pittig, maar na een salvo aan “ieeeuws” en “getvers” heeft met name Manon er goed van gesmuld. Goed gedaan!

En een weekend gaat tegenwoordig niet voorbij, zonder een logeerpartij. Vandaag vonden papa en mama het okee, de locatie is de nieuwe overloop geworden.

Daar liggen de meiden nu uitgeteld, Manon met flinke hoofdpijn. Juist: die zijn bekaf. Goed slapen meisjes, want morgen is een dag met veel indrukken: de Sint komt aan in Gestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *