Slaapfeest Manon

Zaterdagmiddag, het was zover! De meiden stonden allebei al uren te dralen, want ze konden niet wachten. Vandaag was het slaapfeest voor Manons achtste verjaardag. 

Ze wilde heel graag een paar goeie vriendinnen uitnodigen. Het ging niet om de hoeveelheid vriendinnen, nee gewoon haar beste, en dat zijn volgens Manon: Isa, Femme en Lotte. 

Ze werden omstreeks 15.00 uur gebracht, waarna we direct vertrokken naar Kasteel Maurick. Hier hadden een geocache, een spannende tocht naar de schat van Hendrik van Maurick, voor hen in petto. Gelukkig was het weer prima en genoten we van een stevige wandeling én: een succesvolle cache. De schat was gevonden en gelogd rond 17.00 uur!

schatkaart

Hierna vermaakten de meiden zich thuis op de trampoline of elders in de tuin, terwijl het eten werd voorbereid: pasta en tortilla-tosti’s.  Ook werden niet veel later de kadootjes uitgepakt. Uitbuiken bij de film Mathilda was helemaal het toppunt. Rond half tien was het toch echt tijd om naar bed te gaan. Met z’n vieren naast elkaar als sardientjes lagen ze op Manons kamer.

Het bleef helaas niet bij even kletsen voor het slapengaan. Het was vooral nog lang niet slapen en veel kletsen. Na het nodige geduld hebben we helaas moeten ingrijpen en was het ein-de-lijk stil rond 1.30 uur.

Zondagmorgen na tienen was het slaapfeest afgelopen. De ouders van Manon hebben de rest van de zondag gebruikt om bij te komen van dit bewogen avontuur. Jammer dat de nacht bijna letterlijk de leuke avontuurlijke dag deed overschaduwen. Misschien gaat het ouderschap nu pas écht beginnen..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *