Zin in de lente!

Het is alweer even geleden dat we jullie hebben bijgepraat over hoe het ons vergaat. Soms schiet zoiets er bij in, wie herkent het niet.. 

Het is inmiddels bijna lente, maar de temperaturen zijn nog winters. Heerlijk dat het al langer licht is, ondanks de frisse oostenwind schieten de kinderen na het avondeten naar buiten om op de trampoline te springen. En verplicht moet papa dan ook meedoen. Dirk zwaait tevreden door het raam, omgedraaid vanuit zijn stoel in de iets te warme woonkeuken.

Piano

Liselot heeft een kinderfeestje gehad van vriendin Josje, nadat ze met mama de pianoles heeft gehad bij Jos van Erp in de Huif. Dit terwijl Manon eenmalig op zaterdag training heeft. We waren heel benieuwd hoe Liselot de nieuwe taal van notenschrift en de techniek van de toetsen zou oppakken. Maar het is prachtig om te zien hoe ze gaandeweg de weken zelf gemotiveerd is geraakt. En zelf dagelijks achter de toetsen kruipt om te oefenen. Ze heeft het echt naar haar zin. Ook Manon is inmiddels begonnen met piano. Ze heeft haar zinnen gezet op paardrijles, en aan de andere kant van de weg ligt een manege. De zangles die ze nu heeft, biedt haar niet zoveel dus die hebben we besloten op te geven. In plaats daarvan zal dus ook zij het op de piano proberen. Voorlopig ga ik zelf haar les geven, dit zal vooral zijn om de noten en overige theorie mondjesmaat bij te brengen, want ook zij kruipt er uit zichzelf achter.

Trap

We hebben vorige week onze oude trap opnieuw laten bekleden. Judith had grondig voorwerk gedaan en deze helemaal piekfijn kaalgetrokken en gladgeschuurd. De tapijtman was niet zo spraakzaam, maar wist in een ruime halve woensdag de rol tapijt die hij had meegenomen knap om de trap heen te werken. We zijn heel tevreden met het resultaat. Manon vindt het alleen niet zo mooi zei ze 8-).

Woensdag stemmen!

Nu is het maandagavond, we hebben nog veel te vertellen maar dat volgt later wel. Ik heb alle lokale politieke partijen een mailtje gestuurd hoe zij staan tegenover  verkeersveiligheid in het buitengebied in onze gemeente en hoe ze denken er iets aan te kunnen gaan doen. Ga nu op het gemak deze binnengekomen reactie lezen, heb zelfs reactie van onze wethouder zie ik…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *