Zomer ’19: tussenstop Denemarken

Zaterdagochtend net na negen uur draaide de 6.20 meter lange camper van onze oprit af, op weg naar het noorden.

We willen de komende twee weken die we hebben, zinvol maar ontspannen besteden. We hebben hiervoor een globaal plan, als een route en punten die we gesien zouden willen hebben. Maar omdat we echte rookies xijn opmhet gebied van reizen met een camper, laten we ons ook verrassen.

Stress met de accu

Na een stop voor Bremen bij een wegrestaurant, slaat het noodlot toe. Allemaal geplast, opgefrist en vastgegordeld, wil de camper niet starten. We vrezen het ergste, juist, accu leeg. Geen tijd om kwaad of verontwaardigd te xijn, komen we in actie. Het is inmiddels flink gaan regenen. Gelukkig staat er een nl-kenteken direct naast ons op de parking. Niet veel later kunnen we een jong stel hiervan aanspreken en vragen om hun hulp. Zo hulpvaardig als wij torn op weg zijn geholpen zie je zelden; wat een vriendelijke mensen. In de regen had zij haar telefoon bij de twee motoren die met nieuwe startkabels waren verbonden, om haar broer die konteur was vis Facetime advies te laten geven. En ja hoor, na wat vijven en zessen was het toch gelukt aarde te maken via zwarte deaad met motorblok, waardoor uiteindelijk godzijdank de motor van de camper voorzichtig aansloeg..!

Michiel had ondertussen de eigenaar van de camper aan de lijn gehad en met hem de opties doorgenomen, alleen hij bood erg weinig uitkomst. En hield vol dat er toch iets aan moet hebben gestaan. Niet waar.

De eerste stop na een lang stuk Duitsland, is net over de grens in Denemarken. Bij een melkveehouder van 70 koeien is er nog net een camper plaatsje vrij. En tien euro is geen geld voor een overnachting plus voorzieningen.

Gezien het zaterdag vooral een dag van rijden was en we moe en uitgeblust zijn, duurt het niet lang voodat we na de warme hap uitgestrekt in onze nieuwe bedjes liggen in de camper. Nu al genieten!

De volgende morgen, we zijn allemaal vroeg uit de veren, vervolgen we snel onze weg richting de bruggen naar Zweden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *