Project: ensuite kast

Sinds mijn verlof zijn we voorzichtig gestart met ons volgende project. De prachtige ensuite deuren waar we zo trots op zijn dat we die heelhuids en intact hebben kunnen bewaren, willen we plaatsen voor de doorgang van woonkeuken naar woonkamer. Gezien dit schuifdeuren zijn, dienen deze te worden opgehangen via een stalen railsysteem. Na even googlen hadden we het juiste product te pakken bij een online ijzerwarenhandel. Niet veel later na succesvolle bezorging hadden we de deuren hangen.

Een dergelijk railsysteem wil je niet in het zicht hebben, bovendien hebben we dringend behoefte aan kastruimte. En dan vooral: in de hoogte. Judith had al lang een bord gemaakt op Pinterest met de nodige inspiratie:

capture

Ik ben los gegaan met Sketchup en heb dat wat in ons hoofd zat in 3D gezet. We wilden in ieder geval: gesloten kastjes onder (met deurtjes), veel schappen, regelaar vloerverwarming in kast verwerkt (maar goed bedienbaar), moderne maar karakteristieke uitstraling (niet te brocant en niet te steriel).

Na een aantal ochtenden hobbyen zijn we al een heel eind gekomen. Het laatste deurtje moet, d.m.v. potscharnieren, nog worden afgehangen. Judith is al begonnen met de MDF-vuller om de vele verzonken schroefgaten te dichten en schuren. Het schuren doen we rustig aan en stap voor stap, vanwege de herrie voor de kleine man. Hierna kan de boel in de grondverf. De kleur van de kast wordt dezelfde als die van onze plinten en deuren. We overwogen nog een groen-blauwe kleur, maar ik denk niet dat dat ‘m wordt.

Binnenkort het eindresultaat..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *