Walsen

Sinds vrijdagmiddag hebben we een tuinwals gehuurd bij de lokale bouwmarkt. Nog nooit eerder gebruikt, maar die kan nog goed van pas komen.

Sinds vorige week is door de hulp van opa Kees de grond achter gefreesd en een aantal planten en struiken gerooid en verplaatst. Super! De volgende taak is nu de gefreesde grond egaliseren, zeven van onkruid en graspollen en daarna platmaken.

En dat platmaken gaat wat lastig door te stampen. Dit kan makkelijker; daar is de wals dus voor. Plus: deze is schijnbaar ook handig om na egalisatie het gras in te zaaien.

En Dirk helpt ook goed mee.

Ons plan is dus om einde weekend het gras erin te hebben. Dan kan het mooi de komende weken kiemen en daarna wordt de zandvlakte langzaam maar zeker groen.

Judith hoeft overigens minder gras te zaaien dan vooraf gedacht. We hebben namelijk tussentijds nog besloten alvast de kas te verplaatsen naar z’n nieuwe plek. Dit was na een beetje uitgraven met z’n tweeen zo gepiept: hup, optillen en lopen maar.

Zelf is Michiel daarna gelijk om de kas heen begonnen met bestraten; stoeptegels genoeg. De piketpaaltjes zijn al uitgezet, zelfs voor de klus erna, want voor de kas komen drie flinke groentebakken van 1,20 bij 2,40 meter.

Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *