Kookcollege bij Zeezout

Het is vrijdagavond half zeven. Met twee auto’s komen we aan in het centrum van Oirschot. Mooi oud centrum trouwens, ik kende het nog niet. We zijn vanavond te gast bij Zeezout, een viswinkel en kookstudio in één, waar we een workshop ofwel kookcollege krijgen.

Gastheer Geert stelt zich voor en leidt de avond in. Ons staan vier gangen te wachten, die we verdeeld in groepen tegelijkertijd gaan voorbereiden.

Naast onze groep (we zijn met acht) zijn er nog twee dames uit Drunen en een ander gezelschap vrijgezellen uit diverse Brabantse windstreken. Een heel gezellige club samen, zo blijkt later!

Na een wat stug begin waren de taken verdeeld en de ingrediënten gevonden. Om half negen werden we weer aan tafel uitgenodigd. Ik ga de gerechten niet opnoemen, maar om kort te gaan was het vooral gezellig en was het bijzonder om te zien dat je met een groep in korte tijd zulke mooie gerechten kunt presenteren..!

De wijn smaakte ook prima en het gezelschap werd na iedere gang wat luidruchtiger. We hadden op het eind nog bijna nummers uitgewisseld..

Rond half twaalf zagen we dat er geen bon op de voorruit van de auto lag en keerden we met een redelijk gevulde maag terug naar Sint-Michielsgestel.

Op naar het volgende uitje, mensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *