Vakantieweek 2017

We zijn alweer bijna een aantal dagen terug van onze korte vakantie in het oosten van Nederland. Een aantal nachten verbleven we op twee verschillende locaties, in iets te kleine verblijfsruimten. Maar we hebben al met al heerlijk genoten van even weg.

Vrijdagmorgen vertrokken we op tijd voor onze autorit naar het noordelijkste puntje van Twente: Hardenberg. Of ja: Collendoorn moet ik zeggen. Hier kwamen we terecht in een heuse Wild West. Dit was Pony Park City, niet te verwarren met Attractiepark Slagharen. Een ruim bungalowpark met kleine identieke trekkershutjes in het bos. Tussen tien uur ’s morgens en half zes ’s avonds wemelt het hier van de pony’s, veelal bereden door meisjes tussen 7 en 12 jaar.

Zo hadden wij ook een huisje. En een pony die Liselot en Manon mochten delen. En vooral goed moesten verzorgen. Wat we verwachtten bleek al snel waarheid: Liselot was snel uitgekeken met de pony, gelukkig vond Manon het erg leuk om te doen. Zij wel…

IMG_5105 IMG_5115 IMG_5125 IMG_5176 IMG_5184

We hebben ons drie dagen prima vermaakt, voornamelijk op het park. De maandag zijn we de hele dag naar Attractiepark Slagharen geweest. In plaats van 300 pony’s hebben ze er hier nog 60 rondlopen en ook deze gaan het park verlaten. Geen pony’s meer in het Attractiepark. Het was een heerlijk zonnige dag en de kinderen hebben zich goed vermaakt. Wel een minpunt van het park is dat er te weinig attracties geschikt zijn voor kinderen < 1.20 meter. Liselot mocht nagenoeg nergens in; veel gevallen had ze zeker gekund. Jammer.

We gingen aan het einde van de middag op tijd richting het zuiden afdalen, want we hadden voor het tweede deel van de week een luxe trekkershut geboekt in Winterswijk. Via een mooie route langs Almelo, Haaksbergen en Eibergen kwamen we aan op een mooie camping met genoeg voorzieningen voor de komende dagen.

We hebben ons daar heel goed vermaakt..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *