Corona

Nederland is gevangen in de greep van een griepvirus die we nog niet eerder kende. Oorspronkelijk afkomstig van een vleermuis, grijpt het Coronavirus om zich heen. Hierdoor ligt inmiddels het hele openbare leven plat. Op dit moment is er nog onzekerheid of alle scholen zullen sluiten. Mijn verwachting is van wel en dat we allemaal rustig een week of twee thuis gaan zitten, in de hoop dat Corona snel overwaait naar een andere planeet.

Het is alweer een aantal maanden geleden sinds onze laatste update. Er gebeurt genoeg, al nemen we hier helaas onvoldoende tijd voor om hierover te berichten.

Met een banaan erbij ben ik pas een echte aap

Dirk

Het gaat hard met die kleine jongen. Van de week ben ik nog met hem naar school gefietst, dit zonder te vallen. Motorisch gaat hij flinke stappen vooruit, dit betekent helaas ook dat hij zich al beter weet te wapenen tegen anderen, vooral zijn zussen. Dit zorgt er ook vaak voor dat hij regelmatig andere pijn doet, omdat hij niet met woorden maar met zijn armen op probeert te lossen. Een standje geven komt dan ook meer en meer voor, we hebben sinds gisteren weer een stickervel op de deur gehangen. Belonen werkt toch het beste, denken wij.

Liselot mocht de bril van oma Wilma lenen

Liselot

Sinds een aantal weken heeft Liselot besloten dat ze het turnen achter haar wil laten. De plezier in de sport woog niet op tegen de trainingsuren en vooral de spanning die een wedstrijd met zich meebracht. Hiervoor heeft ze inmiddels een prachtig alternatief: twee keer in de week traint ze in een leuke gemixte groep van 10-12 jongens en meiden bij FlikFlak: trampoline springen! Ze vindt het geweldig.

Oja afgelopen Kerst waren we lekker in de sneeuw!

Manon

Deze week had Manon een aantal dagen de bokkenpruik op: ze baalde van haar rapport; vooral dat ene punt waar ze van een 10 naar een 6,5 was gegaan. Wij waren uiteraard super tevreden, want beide meiden hadden een rapport om door een ringetje te halen.

Het is mooi om te zien hoe bevlogen Manon met sommige dingen bezig kan zijn. Zo oefent ze liefst iedere dag uitgebreid om haar script uit het hoofd te kennen voor haar hoofdrol in Alice In Wonderland. Daarnaast gaat ze steeds vaker verhalen schrijven; ze lijkt ze zo uit haar mouw te schudden. Een van die verhalen mocht ze zelfs voordragen bij het Verhalencafé. Haar klas had onder meer op haar gestemd, ze was helemaal vereerd en trots. Helaas is het Verhalencafé tot nader order uitgesteld.

Dit geldt overigens ook voor het veelbesproken schoolreisje. De groepen 7 zijn al maanden aan het sparen door klusjes en karweitjes te doen, voor die ene dag in april. Echter gaat die dag waarschijnlijk niet door; de Efteling is voor het eerst in tien jaar weer eens gesloten, dus 7 april zal het schoolreisje niet doorgaan.

De voorlopige tekening van de schuur.

Schuur

We hebben sinds vrijdag de tekeningen van Mark van Gestel binnen. We hebben hem gevraagd mee te denken over de realisatie van de schuur. Dit jaar willen we namelijk een bijgebouw laten realiseren, met verschillende functies.

Waar we tegenaan lopen, is onder meer de zichtlijn naar de molen, de grootte van de bouwkavel, de verhouding t.o.v. het hoofdgebouw, de inrichting, en we zoeken nog naar de uitvoering en materiaal (hout, staal, glas).

Genoeg vragen dus, waar we wat advies in willen. Veel zoeken we uiteraard zelf uit. De tekeningen van Mark helpen hierbij, we zijn echter nog niet tevreden, dus we zijn er wat mij betreft nog lang niet.

Lente: aan de slag in de tuin

Daar komt bij, dat de start van het project Schuur betekent dat we ook de tuin rigoreus anders moeten indelen. Verplaatsen van bomen, planten, speelhuisje, kas, trampoline en.. de kippenschuur gaat weg. \

We hebben wat lente-koorts zou je kunnen zeggen, want gezien de zachte winter is het eigenlijk al te laat om bomen en planten nog te gaan verplaatsen. Maar wel noodzaak om over een paar maanden aan de slag te kunnen. Dus een Tuindag 2020 is gepland en we zijn gisteren al een halve dag met de neus in de wind geweest.

Pfoe, wat een snoeiafval heeft dat al opgeleverd..!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *