Druilerige viesnatte dagen na de sneeuw

De vrieskou is verdwenen ja, maar de winterjas kan zeker nog niet worden opgeborgen. Zo was het vanmiddag in het zonnetje op de fiets namelijk nog aardig fris!

Toch waren de ergste buien die maandag geweest, dus zijn we na de boterham vandaag met de fiets naar school gegaan. Dirk lag inmiddels al op één oor. Daar was hij behoorlijk aan toe, aan zijn rooie wangen te zien.

Het is sinds een paar weken een lekker ritme, om de maandag vrij te mogen hebben. Ik geniet er echt van, vooral om echt een paar uur lekker met die kleine man bezig te zijn, zonder iemand anders in de buurt. De buren Mike en Monique zijn bezig met het laten plaatsen van een nieuwe schuur. De spanten werden vandaag geplaatst. Dit schouwspel van een enorme kraanwagen die zijn nek uitstrekt moesten we natuurlijk van dichtbij gaan aanschouwen. De andere buurman kwam er ook bijstaan. Uiteindelijk vond ik het persoonlijk erg veel hijskraan voor het beetje schuur wat er gaat komen. Alsof Dirk daar een boodschap aan heeft..

Vanmiddag tijdens de lunch heb ik zijn stoeltje maar verplaatst, zodat hij mooi uit het raam op afstand kon nagenieten.

De rest van de middag verliep ontspannen en gemoedelijk. Dirk had niet zo heel lang geslapen, dus ruim voordat de meiden van school mochten worden gehaald, zat hij al aan de volgende boterham en liep ik met tissues achter zijn natte neus aan.

Manon had met Jorinde afgesproken, om zo te kunnen werken aan de voorbereidingen voor het kado van hun vriendinnen Femme en Lotte. Uiteindelijk zijn ze er, na een heel klein beetje hulp, zelf online uitgekomen om een mooi gepersonaliseerd kado te bestellen in tweevoud.

Liselot was ondertussen spelen bij vriendje Pijke, aan de Koperwiek. Die kunnen het leuk met elkaar vinden, echt grappig. Was dat ook maar wat vaker met haar zus. Daar is ze soms zo fel en vinnig tegen.. kan dat niet wat rustiger? Ze lijkt dat heel weinig te kunnen hebben. Manon op haar beurt weet overigens precies hoe ze dat vuurtje moet aanwakkeren.

En met ons? Judith heeft de komende weken een hele drukke periode. Met veel lesgeven, maar ook gewoon werken. En vooral: thuis draait het allemaal door. Dus die heeft moeite om echt tijd voor zichzelf te vinden. Straks een mooie beloning, want dat echt even uitblazen in Hof van Saksen.

Maar dat na.. juist Carnaval. We hebben het idee om de kinderen te laten meedoen met de jaarlijkse kinderoptocht in het dorp. Daar is sinds een paar jaar weer leven in geblazen. We hebben met z’n allen gebrainstormd over een idee en we hebben een leuke gevonden! Nu nog even afwachten, deze gaan we nog niet verklappen. Een grote kar bouwen gaat in ieder geval niet gebeuren, maar de kostuums…!

Tot de volgende post, hopelijk wat eerder dan dat deze op zich heeft laten wachten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *