Eindelijk: zomervakantie

Het is vandaag de eerste dag van de zomervakantie. Zes weken geen school voor twee kinderen. En daarna mogen er drie naar school.

Na een week van onstuimig en regenachtig weer, lijkt het weer vandaag wat van slag. Fikse regenbuien wisselen zich af met warme zon. Hierdoor lukt het niet zo goed om de klussen in de tuin te doen die we voor ogen hadden. In ieder geval wel weer een hele zwik naar de milieustraat gebracht.

Verder heeft Dirk een groot deel van de middag ouderwets achter de kippen aan gerend, terwijl Michiel het hek repareerde en Judith binnen nog wat werkte in kantoor.

Ondertussen had Liselot al goed geregeld dat ze haar eerste nachtje tijdens de zomervakantie uit logeren mocht. Met Lot nota bene; dat was alweer even geleden dat die met elkaar hadden afgesproken.

En Manon had vandaag haar laatste turntraining voor de vakantie, nu even een break van een paar weken. Aansluitend aan haar training had ze vanmiddag een poolparty bij een van de trainsters thuis.

Na een serie van controle en revalidatie, heeft Liselot maandag een van haar laatste afspraak bij de fysiotherapeut. Ze stuitert nog niet, maar loopt al bijna weer als vanouds rond. Ook het ongemakkelijke hupje in haar loop lijkt er langzaam uit te gaan. We zijn bijna acht weken verder na het ongeluk en ze is wat mij betreft ogenschijnlijk megasnel weer hersteld. Ook de vocht in haar knie – door het te snel weer bewegen en dus gebrek aan rust – lijkt weg. We zijn trots op haar, ze heeft zich er maar mooi doorheen geslagen.

En niet te vergeten: Dirk heeft maandag een uurtje meegedraaid met Groep 1. Heel spannend in de kring bij juf Liesbeth en Ilona, maar daarna goed ontdooid op het Leerplein. Hij werd daarbij lief geholpen door Sep. Al met al een leerzame en indrukwekkende ochtend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *