Lentetuinweekend

Ik stapte vanmorgen naar buiten om de dieren te voeren en kreeg gelijk een koude windvlaag in mn nek; het is vandaag zeker tien graden koeler dan het gisteren was! Wat was het een heerlijke zonnige zondag.

Loekie de Lamp: een vervelend ongeluk

Zaterdag begon als veel andere zaterdagen: helaas vroeg opstaan, want om half negen moesten er weer een paar kabouters in het water liggen. Bovendien was het mijn beurt om te rijden. En ook nog eens kijkles, dus het laatste kwartier van de les mocht ik, samen met Benny die er inmiddels ook was, met trots de voortgang van onze dochter aanschouwen. Want wat doet ze het al goed! In kleine staatjes gaat ze vooruit.

daarna reed Luc ook met ons mee en bleef gezellig spelen en een boterham mee eten. Hij vroeg nog om een stroopwafel toen hij even binnenkwam van het buitenspelen met Liselot, maar dat werd vakkundig door Joost afgewezen. Inderdaad, hij was inmiddels ook langsgekomen na de boodschappen voor een bak koffie.

Manon was niet veel later terug van de training in Boxtel. We waren de spullen gereed aan het maken om naar Veldhoven te gaan, op bezoek bij vrienden. Ben was net Luc op komen halen toen we al pratende een flinke gil van de hond hoorde. Een moment later kwam hij langs gelopen en zagen we waarom. Toch was het schrikken dat hij zich blijkbaar ergens flink had geblesseerd: zijn rug had hij flink opengehaald. Er zat een jaap in van een centimeter of tien, het vlees hing naar buiten. Geen fijn gezicht.

De dieren-112 werd gebeld en met eigen vervoer heb ik met Liselot onze arme viervoeter naar de dierenarts gereden. Daar is hij onder gehele verdoving geholpen en goed verzorgd door Natascha de dierenarts. Om half vier hebben we haar weer, flink versuft nog, opgehaald.

De eerste plons voor Dirk

We hadden het de meiden al zooo lang beloofd. En bovendien doen we het ook samen veel te weinig: lekker met z’n allen naar het zwembad gaan. Zondag was het zover. Toen waren we ingeladen en wel richting Boxtel gereden; naar het Dommelbad. De meiden hadden er superveel zin in, voor Dirk was het zijn allereerste plons in het water. Een handige ‘babyfloat’ bracht uitkomst, al zat hij wel heel diep in het water, met maar net zijn kin boven water. Manon moest wel echt wennen aan het water, het is goed om dit vaker doen, zodat ook zij hierin weer vaardiger wordt.

Op vakantie in de achtertuin

Zo leek het tenminste. Het beloofde een heerlijke dag te worden. En dat werd het ook. Wat een lekker weer. Judith had het meeste leeswerk voor de studie gedaan, dus we hadden een heerlijke dag buiten alleen voor onszelf, zonder afspraken of andere verplichtingen, los van de ochtend zwemmen in het Dommelbad. Heerlijk.

Ja, de enige verplichtingen waren de taakjes die we onszelf op hadden gelegd: in de tuin aan de slag. Kippenhek aanleggen, tuinverlichting, gaas onder de beukenhaag. moestuin besproeien. Genoeg dus. En tussen de middag heerlijk picknicken onder de boom met tosti’s. Ondertussen was Dirk al een hele flinke dut aan het doen van een uur of drie; die was zichtbaar van de kaart van zijn avontuur in het zwembad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.