Manon 10 jaar en Dirk 3 jaar

Door alle drukte (die we natuurlijk zelf opzoeken) krijgen we het niet goed voor elkaar structureel iets op ons blog te schrijven. Nu ik wat vroeger wakker ben vanochtend, en helaas Dirk zijn bedje net heb verschoond, ben ik maar beneden gaan zitten en tijd voor een blog gemaakt.

16 augustus zijn Dirk en Manon jarig geweest. Ze hebben allebei een heerlijk dag gehad waarbij Manon vooral ook uitkeek naar de avond bij Mini-gestel waar ze haar verjaardag nog eens dunnetjes over deed. Dirk wist niet wat hem overkwam met al die cadeautjes. Hij bleef maar uitpakken, want dat was wel het allerleukst! Heerlijk een dagje thuis, genieten van onze veranda en de kids.

Liselot was ondertussen met Manon op kamp geweest en net terug. Moe maar voldaan. Voor lies een mooie check of ze turnen nog wel echt leuk vond. We hebben in ieder geval de weken er na, na schooltijd nog allerlei andere sporten/hobby’s uitgeprobeerd, maar nu is ze weer helemaal van het turnen. Ze gaat dit jaar het wedstrijdseizoen in, voor haar de eerst keer. Dat zal enorm wennen zijn, en spannend!

Manon is gestart in groep 7 van de basisschool. Dit jaar mag ze gaan kijken op de middelbare scholen en daar heeft ze ontzettend veel zin in! ze kan niet wachten om een indruk op te doen in een school. Ze heeft al heel wat verhalen gehoord en is echt nieuwsgierig. Op school gaat het lekker met haar. Ze moet nog wel wennen aan het vele huiswerk, met name leerwerk voor topo en Engels en de pitches die ze moet doen. Voor project werk zit ze inmiddels in een soort Plusgroep voor kinderen die wel een beetje uitdaging kunnen gebruiken.

Dirk is sinds de zomervakantie zindelijk, zowel overdag als ‘nachts. Het heeft even wat kruim gekost, maar daarna ging het als een speer. ’s avonds laten we hem nog even plassen en dan gaat het goed. Maar als we dat niet doen… dan toch soms een nat bed. We zien sinds hij amper nog een middagdut doet, ook een ander Dirk. Nog vuriger, nog brutaler en een echte peuter met taferelen in de supermarkt. Moe en teleurgesteld gaat hij dan mee naar huis, hij begrijpt dan goed dat hij zich helaas niet heeft gedragen. Moeilijk, ook voor de papa en de mama of zijn zussen die zijn driftige gedrag ook wel eens beu zijn. Als hij dan echt heel moe is, valt hij zelfs op de fiets in slaap en slaapt dan op de bank verder.

Hoe typeren we Dirk: ‘ nee.. zelf doen’… ‘nee, ikke doen!’. en dat gaat de hele dag door. Zitten natuurlijk voordelen en nadelen aan. Nadeel: het schiet niet op en dat is lastig als je haast hebt, voordeel: als je het geduld hebt, mijn kind leert al heel veel door zelf doen en is reuze zelfstandig. Hij haalt zijn sokken boven en trekt ze aan. Kleed zich uit en aan, kan soms zelfs zijn rits dicht krijgen, wil op de wc ook alles zelf doen, pakt een beker uit de kast en melk uit de koelkast of een handvol tomaatjes…reuze zelfstandig šŸ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *