Schoolverlater

Het is deze week de laatste week van het schooljaar. Voor manon zijn het zelfs de laatste dagen van haar basisschool periode. Dan begint voor haar een nieuw hoofdstuk.

Sinds de laatste toetsen een paar maanden terug, is het voor manon letterlijk van het ene feestje naar het andere. Ze heeft vorige week ook een geweldig schoolkamp gehad met de twee groepen 8. Op de fiets naar Boxtel, ondergebracht in het scouting gebouw hadden ze vier actieve dagen en drie gare nachten.

Maar er wordt ook keihard gewerkt; dinsdag en woensdag zullen beide groepen acht hun musical opvoeren. Een aangepast programma maakt dat ze vier keer de voorstelling mogen doen. Wel heel erg jammer voor de opa’s en oma’s, want er zijn maar vier kaartjes per huishouden beschikbaar gesteld…

Kuikens

We hebben het hele jaar mogen aanhoren. De kippen zijn leuk, maar de kinderen willen zo graag eens kuikentjes. Van die pluizige, hele kleine. Nog niet misschien dat papa en mama met broeihokken of warmte lampen aan de gang gaan… Maar zo in de zomer, als het al warm genoeg is, kunnen deze tweevoeters best de ene kip komen vergezellen.

Met hulp van manon en marktplaats reden we dan ook gisteren einde middag naar een boerderij in Boxtel. Uit een enorme ren van veel heel veel kippen en kuikens, hebben liselot en manon drie kuikentjes uitgezocht.

Ze worden goed verwend, en af en toe bijna onder de voet gelopen. Wel uitkijken voor de hond; die is er letterlijk happig op…

Natte wandeling

Tijdens de training van liselot gaan we altijd maandags een wandeling langs de rivier maken. Dat was natuurlijk met de ontwikkelingen van afgelopen week als gevolg van de hevige regenval, ineens een ander verhaal geworden. Onze wandeling liep in het water.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.