Verduurzamen

Nu we al veel hebben gedaan in en om het huis… blijven we niet stilzitten en gaan we mee in wat nodig is om zuiniger met onze brandstoffen om te gaan.

Het kost weer veel tijd; alles uitzoeken met betrekking tot energiezuinig gaan leven. We maken nog veel gebruik van gas, daar ontkomen we voorlopig niet aan. Een warmtepomp durven we nog niet aan, maar we gaan wel de zonnepanelen laten plaatsen. Voorlopig 16 stuks op het dak van de schuur. Makkelijk te plaatsen omdat er in de schuur al een meterkast hangt en er dus niets meer naar binnen gelegd hoeft te worden. Even een tegenvaller was de 3-fasen (krachtstroom). Die was bij ons nog niet aangelegd en wij hebben altijd gedacht dat die ook niet binnen zou liggen. Een meevaller van vandaag toen Enexis kwam om 3-fasen aan te sluiten was dat die wel binnen lag. Hehe… gelukkig maar, Michiel was al bang dat hij weer moest gaan graven.

We kunnen verder, hopelijk in januari dan de zonnepanelen, zodat we op het gebied van elektriciteit al gebruik kunnen gaan maken wat de natuur ons biedt. Ook een paar kozijnen gaan vervangen worden inclusief glas-in-lood. Het glas-in-lood- gaat niet weg, maar gaan we om laten zetten in dubbelglas.

Volgende stap is dan de gevel helemaal te laten reinigen, voegen eruit te laten halen en opnieuw voegen en impregneren.

Glas-in-lood voordeur

De kids gaan lekker.

Dirk is net hersteld van de waterpokken waar hij toch wel wat lamlendig en moe van is geweest. Manon heeft afscheid genomen van de jury-sport en ze gaat een team sport doen; Hockey en Liselot heeft haar eerste proefles voetbal al gehad. wat een veranderingen allemaal, maar wat fijn dat ze iets hebben kunnen kiezen dat in het dorp mogelijk is. We gaan tijd over houden šŸ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.