Zweden, voor herhaling vatbaar

WE hebben met z’n allen een prachtige tijd gehad in Zweden! het is een prachtig land. WE hebben vooral Zuid-Zweden gezien en alles bij elkaar zo’n 3500 km gemaakt in 2 weken. De kids klaagde niet, we reden ongeveer 2-3 uur per dag en ze vermaakte zich redelijk. Voor Dirk meestal het moment om een dutje te doen, en ook Liselot kon even haar rust pakken. Manon zat meestal voorin vanwege haar misselijkheid. We hebben heerlijk weer gehad. Niet te warm en niet te koud. Een enkele keer hadden we een trui aan en ’s avonds zaten we weleens binnen. Soms om te lezen, een spelletje te doen of de route voor de volgende dag uit te stippelen. Dirk sliep ondertussen al lekker in zijn ‘hokje’.

Het fijne aan Zweden is, is dat het dunbevolkt is, en je heerlijk rustig kunt rijden. Je moet ook oppassen, want er kan zo maar een dier oversteken. Dit is dan ook vaak de reden dat de zweden ook rustig rijden. Bij bijna elke stop, en dat was een camping of een camperplaats hadden we wel een meertje. Het een wat groter en uitgestrekter dan het ander. Soms hadden we last van muggen en soms ook helemaal niet, maar klommen de eenden ’s nachts op het dak.

Manon aan de afwas

Voor Dirk waren de stenen al genoeg om mee te spelen. Liep je met hem over een pad, dan wilde hij het liefst elke steen oprapen die hij tegen kwam. Soms zo groot en zwaar dat hij ze niet kon tillen. Later gooide hij de stenen in het water. Een prachtig tafereel voor Dirk. Manon en Liselot gingen het liefst in het water, wel voorzichtig, want soms was het wat fris.

We hebben het Astrid Lindgren Park bezocht, het IkEA museum, de sluizen van het Gota Kanaal, het Marseiland, een kloostertuin, een waterval, we hebben kajak gevaren en in een sloep naar een eilandje geroeid. Liselot heeft krabben gevangen en Manon is naar een platform gezwommen. Daarnaast heeft Manon al haar 8 boeken uitgelezen.

lekker gek doen! (liselot)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *