Wind- en waterdicht

Met het weekend voor de boeg zijn we weer een stap verder in de bouw van de schuur. Theo en Robin hebben vandaag de voorbereiding van Jan en zijn vader overgenomen. De dakpannen zijn een heel eind op het dak.

Na een hels karwei om de gevels te bekleden – dit heeft een paar weken geduurd – gaat het project ‘dak’ een stuk voorspoediger. In een week tijd zijn de dakplaten geplaatst en gereed gemaakt om de pannen te leggen. Een groot deel ligt al. De kopse kanten van de schuur blijven nog vrij, omdat hier de windveren nog moeten worden geplaatst. Dit geldt ook voor de boeiborden aan de zijgevels.

Zelf appelflappen bakken

De verjaardag van Liselot is net geweest, maar de visite moet helaas verspreid komen. En dat betekent een aantal weekenden gebak. Lekker ongezond; maar we hebben zelf nauwelijks gebak gekocht. Er stond er nog eentje in de vriezer, bovendien heeft Dirk geholpen met het maken van lekkere appelflappen. En de werkmannen – zoals hij ze zelf noemt – mochten er ook eentje meeproeven.

Mama Judith helpt een klein beetje, maar eigenlijk doet Dirk het helemaal zelf!

Wandelen langs de rivier

Maandagmiddag pik ik Liselot altijd op van school om 15.15 uur. Dan is het doorrijden naar FlikFlak in Den Bosch noord, want daar begint om 15.30 uur haar trampoline les van anderhalf uur. Manon gaat haar gang wel en spreekt vaak af met haar vriendinnen of komt zelf naar huis. Met Dirk is dit anders, die gaat gezellig mee uit school. Helemaal achterin de auto ligt Loeki ook al kwispelend te wachten op zijn kleed.

Vanwege Corona kunnen we niet meer binnen wachten in de sporthal en kantine, maar heen en weer rijden is geen optie. Daarom zetten we Liselot bij de deur af en rijden we een stukje door naar de rivier in Oud-Empel. Hier gaan we lekker wandelen langs de Maas.

Reservekleding meenemen is wel nodig, de zompige laarzen kun je eenmaal terug leeggieten voordat we weer de auto instappen.

Heerlijk avondje begint te komen

Daarnaast is het vandaag vrijdag de dertiende. Een bijzondere dag? Niet voor iedereen, wel voor Liselot. Na wat vragen en plagen deze week op school is ze erg bezig met Sinterklaas. We zijn gisteravond maar vooral vandaag het gesprek aangegaan. En stap voor stap kwam de realiteit binnen. Daar wordt op de deur geklopt, wie zal dat zijn? Lieve Liselot, dat was dus buurvrouw Marlou.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.