Hof van Saksen

We zijn deze week lekker weg geweest met het gezin. Dit was iets waar we al lange tijd naar uit hadden gekeken, vooral omdat er veel te doen is voor de meiden. En dat was het zeker! Ondanks het verrekte slechte weer hebben de kinderen er enorm van genoten.

Zelf zijn wij niet heel erg bijgekomen van de afgelopen drukke weken. Toch waren we er allebei over eens, dat een wat luxer onderkomen zeer de moeite waard is. En we nooit meer gaan besparen op comfort, om het voorbeeld van de stacaravan in Frankrijk maar te noemen. Jemig wat een contrast..!

We zijn maandag vertrokken, het was een lange rit van Brabant naar Nooitgedacht naij Assen. We hebben de reis min of meer onderbroken en de tijd tot toegang park overbrugd, door een bezoek aan het Gevangenismuseum. Dit was zelfs een stukje om via Friesland. En waaien!! Toen al.

Ondanks dat het museum in de Friese polder ligt, waren we gelukkig niet de enige bezoekers. Er waren zelfs aardig wat gezinnen aanwezig. Veenhuizen is een kolonie en een belangrijk deel fan het verhaal daar wordt bepaald door de historie van de gevangenis, oorspronkelijk bedoeld voor bedelaars die moesten worden heropgevoed.

Goed luisteren naar de aanwijzingen!

Een best aantal uurtjes later stapten we weer in de auto, helaas hadden de meiden de puzzel in het museum niet kunnen oplossen.

Rond vijven kwamen we aan bij het park. We gingen gelijk een rondje over het park en de binnen speeltuin was snel gevonden.

Hard aan de slag op de Knutsel Academie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.