Schubert

Gisteravond kwam oma Lucy logeren. Ze ging met Michiel naar een concert van Jan Willem Rozenboom in natuurtheater Kersouwe.

vrijdagavond van het station opgehaald en daarna nog een bakje koffie thuis gedronken. Rond half negen richting Kersouwe gereden. Maar ondertussen was het heiig en donker. Dat was zoeken! In de middle of nowhere doemde dan eindelijk een theater op. We waren nog net op tijd.

Het concert was prachtig. Een combinatie van een college over Schubert en de daadwerkelijke stukken die hij speelde. Prachtige techniek, echt een virtuoos. Hij had er alleen van mij nog meer gevoel in mogen leggen: het greep me nog niet helemaal beet…

Jan Willem Rozenboom is bekend als vaste pianist van Guus Meeuwis. Sinds een aantal jaren is hij solo de klassieke kant op gegaan. Het was zijn eerste optreden weer sinds een hele lange eenzame Corona tijd.

Hoogtepunt was de bijna letterlijke climax van deel vier, Allegretto van der Wandererfantasie (opus 15), was een wit object wat over zijn linkerhand vloog. Hij wuifde het weg en kon nagenoeg ongestoord weer verder spelen. Na de climax en tijdens de staande ovatie werd duidelijk wat dit was geweest.

Ruim na elven gingen we in processie weer richting de uitgang, door de nacht op zoek naar de auto in het weiland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *